עונת החגים באה, כלומר, הגיע הזמןלחשוב על קבלת דרכון, אם זה לא נעשה לפני, או תאריך התפוגה שלה מגיע אל קיצו. בחודשי הקיץ, כדי להעביר או לקבל מסמכים ל- FMS, יצטרכו להגן על הרבה תורים. עוד יותר לא נעים הוא המצב כאשר אי אפשר לעשות זאת מהניסיון הראשון, ולכן עדיף להתכונן בזהירות עבור הקמפיין בשירות ההגירה. על מה המסמכים הדרושים כדי לעצב דרכון, ו יידונו במאמר.

רשימת ניירות הערך הנדרשת שונה במקצת. זה תלוי בשני גורמים:

  • תוקף המסמך (5 שנים, בן 10 - דרכון ביומטרי חדש);
  • עבור מבוגר או ילד יוצא דרכון זר.

המסמכים הדרושים לדרכון
למי לנסוע בקביעותבמיוחד למדינות האיחוד האירופי, מוטב להנפיק דרכון לתקופה של 10 שנים ולא לחזור לסוגיה זו לתקופה ארוכה מספיק. היתרון השני יהיה מעבר מהיר יותר של שליטה בשדה התעופה, שכן במקרה זה, איסוף ידני של הנתונים הכלולים במסמך לא יידרש.

הורים שמנפיקים דרכון זר עבורילד, ובמיוחד ילד קטן, אתה יכול לייעץ למדגם הישן. הסיבה הראשונה היא כמות קטנה יותר של חובה ממשלתית. ובכן, השני - המראה של התינוק משתנה במהירות, והוא בקרוב יהיה בלתי מזוהה בתמונה.

המסמכים הנדרשים עבור דרכון של הילד (מדגם ישן)

  • עותק אחד. טופס בקשה הושלם;
  • 2 תמונות;
  • תעודת לידה (לילדים מתחת לגיל 14 חייב להיות פתק או הוספה עם אישור של אזרחות רוסית);
  • דרכון רוסי של הילד (למי שהגיע לגיל 14);
  • דרכון רוסי של ההורה / אפוטרופוס חוקי;
  • דרכון תקף (אם קיים).

בנוסף למערכת המתוארת של המסמכים, אתה צריךלספק ראיות לתשלום אגרה, סכום של 300 רובל, אם הילד הוא פחות מ 14 שנים, ואם גילו עלה על סימן זה - 1000 רובל.

המסמכים הדרושים לדרכון של מבוגר (מדגם ישן)

  • 2 עותקים. טופס בקשה הושלם;
  • 3 תמונות;
  • הדרכון הרוסי;
  • לאזרחים בלתי מועסקים - ספר עבודה, אם קיים;
  • עבור החובה לשירות צבאי - שהונפקו על פי הנוהל שנקבע בצו ה- RF של הפקודה;
  • דרכון תקף (אם קיים);
  • מסמך המאשר את תשלום חובה המדינה, סכום אשר 1000 רובל.

תמונות המצורפות לשאלון עשויות להיותשניהם צבע שחור ולבן. הם צריכים להיות מודפסים על נייר דהוי, גודלם הוא 3.5 על 4.5 ס"מ. אין לקבל תמונות של המבקש לבוש בתלבושת מדים.

מסמכים הדרושים לדרכון של ילד (מדגם חדש)

מה המסמכים הנדרשים עבור הדרכון

  • עותק אחד. טופס בקשה הושלם;
  • תמונה אחת;
  • תעודת לידה (לילדים מתחת לגיל 14 חייב להיות פתק או הוספה עם אישור של אזרחות רוסית);
  • דרכון רוסי של הילד (למי שהגיע לגיל 14);
  • דרכון רוסי של ההורה / אפוטרופוס חוקי;
  • דרכון תקף (אם קיים).

הסכום של דמי עבור דרכונים מצוידים נושאת מידע אלקטרונית הוא 1200 רובל, אם הגיל של הילד הוא פחות מ 14 שנים, ואם הגיל שלו עלה על סימן זה, 2500 רובל.

מסמכים הדרושים לדרכון של מבוגר (מדגם חדש)

  • 2 עותקים. טופס בקשה הושלם;
  • 2 תמונות (דרישות צילום זהים להגשת בקשה לקבלת דרכון ישן);
  • הדרכון הרוסי;
  • לאזרחים בלתי מועסקים - ספר עבודה, אם קיים;
  • עבור החובה לשירות צבאי - שהונפקו על פי הנוהל שנקבע בצו ה- RF של הפקודה;
  • דרכון תקף (אם קיים);
  • מסמך המאשר את תשלום החובה המדינה, סכום אשר 2500 רובל.

מה המסמכים הדרושים להנפקת דרכון
בעת מילוי השאלון, אין צורך לשים חתימה במלבן משמאל, שכן זה צריך להיעשות בנוכחות קצין FMS.

דרישות כלליות לתכנון השאלון למבוגרים

הכללים המוצעים להלן מתייחסים לתכנון של כל הדרכונים הזרים (חדשים וישנים), המתקבלים על ידי האוכלוסייה הבוגרת.

חלק מהשאלון המתייחס לפעולת העבודה של המבקש מאושר על ידי המנהל שלו (מחלקת כוח אדם) במקום העבודה הנוכחי.

עבור הלא-עובדים, בהעדר שיא תעסוקה, המידע נרשם דבריו, כמו בשאלון פתק רלוונטי.

זה לא כל כך קשה להרכיב את הערכה הנדרשת, בידיעה מה המסמכים הדרושים עבור הדרכון.

</ p>